Med ålderns rätt

med ålderns rättMed ålderns rätt av Birgitta Boucht & Tomas Mikael Bäck, Schildt 2010.

Den äldre (över 65 år) delen av Finlands befolkning ökar och beräknas stiga till 26% år 2030. Hur ser de äldre på sin tillvaro? Tjugoen personer ger sin syn på saken i dagboksform, som ren fiktion eller i annan form. Det är personligt, fullt av humor och berörande. Många kända namn finns med som t.ex. Märta Tikkanen, Claes Andersson, Birgitta Ulfsson och så har vi också Mirjam Öberg från Åland. Hon har skrivit en berättelse om en syjunta som har hållit på i 40 år.

Det är en berättelse med mycket humor och ironi och så kommer det  ett bra tips att reda ut konflikter. Tanterna stickar förstås filtar åt Moder Teresa. ..

”En gång råkade vi få en hel säck med så intrasslat garn att vi trodde att vi aldrig skulle få rätsida på det hela. Inte har vi fått det heller, bara till en del. Men den säcken har vi, när vi behöver reda upp våra egna relationer. När åsikterna går så till den grad isär att vi hamnar i luven på varandra, då ropar Ingrid: Hämta terapisäcken! Hon har ju arbetat med förskolebarn och inte beter vi åttioåringar oss så mycket annorlunda. Det är med otrolig iver vi hugger tag i de olikfärgade garnen, vrider och vänder, drar och lirkar och med stort tålamod och skratt lyckas vi trolla fram några pyttesmå garnnystan. Då hade vi också glömt vad det var vi stred om, precis som barnen”.

Konfliktlösning med terapisäck!

Finns boken inne?

Lämna en kommentar